Hét város szennyvizében emelkedik a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

A 45. héten Kaposváron, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Salgótarjánban, Székesfehérváron és Szolnokon emelkedik a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben - adja hírül az nnk.gov.hu.

A kép illusztrációForrás: angellodeco/shutterstock.com

A többi vizsgált település szinte mindegyikében jelentős mennyiségben, mérsékelt koncentrációval mutatható ki a szennyvízből a vírus, egyedül Debrecenben alacsony a koncetráció, míg Békéscsabán megemelkedett koncentrációt mértek, stagnáló tendencia mellett. A koncentrációváltozás tendenciája számos településen emelkedő, és bár több településen az elmúlt héten stagnálás volt tapasztalható a víruskoncentrációkban, az eredmények alátámasztják, hogy a járvány terjedése folyamatos, a tünetes és tünetmentes fertőzöttek száma az ország egész területén jelentős. Az egyéni felelősség szerepe továbbra is hangsúlyos a kockázatcsökkentésben.

Mint írják, senki ne menjen közösségbe, akinek tünetei vannak, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát. Kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, és lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, ahol nem lehet, ott pedig viseljünk orrot és szájat eltakaró maszkot. Viseljünk maszkot az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön, gyakran és alaposan mossunk kezet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek