Veszik mint a cukrot a turisztikai cégek részvényeit

  Hétfőn világszerte emelkedésnek indultak a tőzsdék, és azon belül a légitársaságok és turisztikai vállalatok részvényeinek értéke is növekedett, miután bejelentették, hogy az amerikai Pfizer és a német BioNTech gyógyszergyártó vállalatok COVID-19 elleni oltóanyaga 90 százalék feletti mértékben hatékonynak bizonyult a széleskörű tesztek eredménye szerint. Az erőteljes emelkedést követően ugyanakkor kedden korrekció várható a tőzsdéken - írja az airportal.hu.

  Forrás: Ed Judkins/pixabay.com

  A portfolio.hu arról számol be, hogy a fellendülésből a hajózási cégek részvényei sem maradtak ki, melyeket az egyik legjobban sújtott az idei év, miután az utazási kereslet visszaesett, és a kormányzati korlátozások miatt nem is indulhattak hajóutak: a Norwegian Cruise Line például azt közölte, hogy még legalább december 31-ig nem fog indítani hajóutakat. A Carnival árfolyama tegnap 36,7 százalékot ralizott, de idén még így is 62,8 százalékos mínuszban van a papír.

  A két gyógyszergyártó cég várhatóan november harmadik hetében tudja majd kiváltani az amerikai szakhatóság rendkívüli engedélyét az oltás forgalomba hozatalához. Idén nagyjából ötvenmillió, jövőre 1,3 milliárd adagot tudnak gyártani a BNT162b2 elnevezésű oltóanyagból.

  Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke arról számolt be, hogy szerződést készülnek kötni akár 300 millió adagnyi oltóanyag beszerzéséről. A tagországok nevében tárgyaló brüsszeli testület szeptemberben közölte, hogy lezárták a tájékozódó megbeszéléseket a két gyártóval mintegy 200 millió adag vakcina lehetséges megvásárlásáról, megállapodást azonban eddig nem jelentettek be. Az EU korábban hasonló megállapodásokat írt alá a francia Sanofi, a brit-svéd AstraZeneca és az amerikai Johnson & Johnson gyógyszergyártókkal is.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!