Madrid nem kér a karanténból, megsemmisítették a kormányrendeletet

  A spanyol egészségügyi minisztérium rendelkezése alapján a madridi regionális hatóságok pénteken megtiltották a lakosoknak, hogy alapos ok nélkül elhagyják a szűkebb környezetüket, Isabel Diaz Ayuso regionális kormányfő azonban nem értett egyet az intézkedésekkel, és arra hivatkozott, hogy ez tönkreteszi a régió gazdaságát, és azt is hozzátette, hogy a minisztériumnak nem tartozik a hatáskörébe, hogy hasonló korlátozásokat vezessen be - adja hírül a reuters.com.

  Egy ideig rendőrök ellenőrizték, hogy hová mennek a lakosokForrás: Anadolu Agency via AFP/Burak Akbulut

  A madridi regionális bíróság mellette állt a döntésében, és megállapította, hogy a korlátozásokkal „a hatóságok törvényes felhatalmazás nélkül avatkoznak be az állampolgárok alapvető jogaiba." A kormány fellebbezhet a döntés ellen.

  Ayuso mindazonáltal arra kérte a madridiakat, hogy maradjanak otthon a közelgő nemzeti ünnepen, melyen egyébként jellemzően utazni szoktak, és azt ígérte, hogy pénteken közzétesz egy „értelmes, tisztességes és kiegyensúlyozott" szabálycsomagot, vagyis a fővárosiaknak továbbra is korlátozásokra kell számítaniuk.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!