Országos bezárkózást javasolnak négy hétre az ír egészségügyi szakértők

Írország egészségügyi rendkívüli bizottsága azt javasolta vasárnap, hogy négy hetes teljes bezárkózásra lenne szükség a koronavírus-járvány terjedése ellen. A testület javaslatait eddig az ír kormány szinte maradéktalanul megfogadta – olvasható az MTI legfrissebb hírek között.

Dublin belvárosának egyik sétálóutcájában korzózók szeptember 18-ánForrás: AFP/Paul Faith

Az országos bezárkózás javaslatát a kabinet hétfőn vitatja meg. Az egészségügyi csapat a legszigorúbb, ötös szintű korlátozásrendszert szorgalmazza. Jelenleg Írország 26 megyéjéből 24-ben csupán kettes szint van érvényben, hármas pedig Dublinban és Donegalben.

Ötös szintnél a lakosságot megkérik, hogy maradjon otthon, csupán testedzés végett mozduljon ki, ám öt kilométernél nem messzebbre. A tavaszi, első - ugyancsak ötös - országos járványzárlattal szemben azonban az iskolákat nem zárnák be. Írországban április vége óta nem jegyeztek fel egy nap alatt annyi új fertőzést, mint a múlt héten szombaton.

Az IrishCentral online lap szerint vasárnap reggelre 364 új cornavírusos megbetegedést jelentettek be, így aznap a fertőzöttek száma 38 032 volt. Aznap nem jelentettek újabb COVID-19-hez kapcsolódó haláleseteket, így Írországban a halálos áldozatainak száma továbbra is 1810.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek