Áramkimaradás miatt éhesen és kimerülten töltötték az éjszagát a TGV utasai

Utasok százai rekedtek étlen-szomjan egy francia TGV vonaton, miután egy elektromos hiba miatt, így  szinte egy nap késéssel értek célba. A vonat a spanyol határnál fekvő Hendayeből tartott Párizs felé közel 1000 utassal, és egy ötórás utazás után vasárnap délután kellett volna megérkeznie, de a dél-nyugati Landes régióban elektromos problémák miatt a vonat leállt – írja a The Guardian.

A TGV Franciaország egyik nemzeti szimbólumának és az egyik legsikeresebb nagysebességű vasútnak számítForrás: Erich Westendarp/Pixabay

Ezután az utasokat áttették egy másik vonatra, hogy hajnal előtt Bordeaux felé vigyék őket tovább. A kimerült utasok végül hétfőn dél körül érkeztek Párizsba. Az AFP tudósítója a vonaton azt mondta, hogy a fedélzeti kávézó vasárnap este bejelentette az utasoknak, hogy elfogyott az élelem a vonaton, ezért azt ne is keressenek ott, és ezt a bejelentést meg is ismételte. A vonat dolgozói felhívást intéztek a fedélzeten tartózkodó orvosokhoz segítségnyújtásért, miután legalább egy utas elájult. Ételt csak közvetlenül a vonatátszállás előtt, kora reggel biztosítottak, bár palackos vizet kínáltak. Később, a délelőtt folyamán kiosztottak még arcmaszkokat, amelyek viselete kötelező a járvány idején a franciaországi vonatokon.

Olyan, mintha egy komédiába csöppentünk volna" – mondta az egyik édesapa, aki megpróbálta elfoglalni kisfiát.

Az áramkimaradás két másik, vasárnapi, Hendaye felől Párizsba tartó vonat utasait is érintette.

Ezek a vonatok visszatértek Hendayebe, ahol az utasok az éjszakát töltötték, és végül busszal mentek Bordeauxba, ahonnan csatlakozással eljuthatnak Párizsba. Várhatóan mára visszaáll a normális üzemmód. Az SNCF azt ígérte, hogy az eredeti jegy háromszorosát megtéríti, és vállalta, hogy teljeskörűen kivizsgálja a probléma okát. "Ez egy kivételes eset, amely olyan események láncolatát hozta létre, amely a forgalom megszakadását eredményezte" – mondta Jean-Luc Gary, az SNCF hálózat igazgatója Délnyugat-Franciaországban. „Az események megismétlődtek, és kétségtelenül ugyanazon okhoz kapcsolódnak, amit még nem tudunk, mi okozott – tette hozzá.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek