Halálra taposták egymást az emberek egy perui diszkóban

A limai Thomas diszkóban mintegy 120-an gyűltek össze egy illegális partira szombat este, azonban hamarosan megérkezett a rendőrség, mire az emberek pánikba estek, és egymást taposva próbáltak meg lejutni a lépcsőn, hogy kijussanak a diszkó egyetlen ajtaján - adja hírül az MTI.

Rendőrök a diszkó előttForrás: AFP/Luka Gonzales

Az egyik szemtanú a RPP helyi rádiónak elmondta, hogy a rendőrség kilenc óra körül jelent meg a diszkóban, és távozásra szólították fel a bulizókat. "Az emberek izgatottak lettek, és elkezdtek lemenni a teremből, majd azt mondták, hogy az előttük haladók megfulladtak" - idézte fel a látottakat.

A rendőrök 23 embert őrizetbe vettek. A belügyminisztérium a szórakozóhely tulajdonosát tette felelőssé az emberek haláláért. "A maximális büntetést kérem ennek a helynek a tulajdonosára, aki nagyon felelőtlen volt, profitért elkövetett szándékos emberölésről van szó" - hangoztatta a helyszínen járva Rosario Sasieta perui nőügyi miniszter.

Peruban március óta nem tarthatnak nyitva éjszaka a szórakozóhelyek annak ellenére, hogy június 30-án a perui kormány enyhített a kijárási korlátozásokon, hogy a gazdaságot fellendítse.

A túlélők közül sokan sokkos állapotba kerültekForrás: AFP/Luka Gonzales

A dél-amerikai országban az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma szombaton elérte az 585 ezret, a Covid-19-betegségben 27 500-an haltak meg.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek