Nincs mese, nincs több Airbnb-parti

A házigazdák tudta nélkül szerveződő Airbnb-házibulik nem jelentenek újkeletű problémát, elég csak egy idei skóciai esetre, vagy a kaliforniai Orindában tavaly Halloweenkor történt, tragikus kimenetelű lövöldözésre gondolnunk, melynek öt halálos áldozata volt. A szállást lefoglaló nő előzőleg azt mondta a házigazdának, hogy 12 fős családi összejövetelt tervez, ehhez képest legalább százan megjelentek a vérengzésbe torkolló eseményen.

Forrás: pexels/pixabay.com

Az Airbnb időközben számos lépést tett, hogy elejét vegye az illegális partik tendenciájának: a 25 év alatti vendégek csak akkor foglalhattak, ha már legalább három pozitív véleményt begyűjtöttek, kitiltották azokat, akikről kiderült, hogy bulit rendeztek a lefoglalt házban, és még jogi lépéseket is tettek a partivendégek ellen, ezenkívül 24 órás ügyfélszolgálatot létesítettek a szomszédoknak.

A járvány alatt azonban a probléma még égetőbbé vált, ugyanis sokan a karantén idején rendeztek bulikat, kockára téve ezzel az egész csoport egészségét. Így a cég májusban eltávolította oldaláról a "partik és rendezvények megengedettek" opciót, és több nagyvárosban, például Las Vegasban és Baltimore-ban egyértelműen megtiltotta a bulizást.

Most egy lépéssel még ennél is tovább mentek, és hivatalosan, határozatlan időre betiltották az összes összejövetelt. A vendégszámot emellett 16 főben korlátozzák. Ahogyan eddig is, a szabályozásokat megsértő vendégeket kitiltják a platformról, és akár jogi útra is terelhetik a súlyosabb eseteket - derül ki a cntraveler.com cikkéből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek