Szigorítások következnek - Szeptember 1-től nem ajánlják a külföldi nyaralásokat

A Kormányinfón megjelent szerdai bejelentés szerint az iskolakezdéssel együtt szigorításra készül a kormány, és különösen déli irányba nem javasolja a külföldi utazásokat szeptembertől. A járványügyi helyzet értékelését tekintve Európában általánosságban romlik a helyzet, csak néhány olyan ország van, ahol stagnál a fertőzöttek száma.

A kép illusztrációForrás: Shutterstock.com

A bejelentésben szó volt még arról is, hogy semmilyen enyhítésről nem lehet szó, ami a kiutazást érintené, mert a legnagyobb veszélyt a járvány behurcolása jelenti, és a trendek néhány hetes késéssel vannak hatással a magyarországi mutatókra  - olvasható a Kormany.hu oldalán.

Mindezek mellett Norvégia a sárgából a zöld zónába sorolódott, mivel mutatói Európa legjobbjai közé tartoznak.

A jelenlegi európai fertőzöttségi adatokból azonban úgy tűnik, hogy szigorúbb járványügyi intézkedéseket kell bevezetni egy hét múlva, ezért szeptember elseje utánig tartó külföldi nyaralást nem lehet felelősséggel tervezni. Az előre lefoglalt külföldi utazásokat is vissza kell mondani, és bár ez nehézségeket okozhat, ugyanakkor a teljes társadalom egészségére tekintettel kell lenni - fejtette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek