Kigyulladt a brüsszeli World Trade Center egyik toronyháza

  Tűz ütött ki a brüsszeli World Trade Center (WTC) egyik toronyházának technikai helyiségében csütörtök délután, a felújítás alatt álló épületben néhány munkáson kívül mások nem tartózkodtak, a tűznek nincsenek sérültjei – írja az MTI a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap alapján.

  A Brüsszel üzleti negyedében található kereskedelmi központ egy 2008-as fotón. A 102 méter magas ikertornyok Belgium legmagasabb épületei közé tartoznakForrás: André Schulze / Wikipedia

  A napilap információi szerint a tűz a belga főváros északi pályaudvara melletti üzleti negyedben álló toronyház 27. emeletén egy technikai helységben keletkezett. A felújításhoz előkészített szigetelőanyag kapott lángra.

  A koronavírus-járvány miatt üresen álló épületet az azt felújító vállalat munkásai épségben el tudták hagyni. A tűz oltását nehezítette, hogy a munkálatok miatt az épület vízvezetékeit elzárták, a kiérkező tűzoltóknak utcai tűzcsapokról kell vizet vezetniük a magasban felcsapó lángok eloltására.

  Az oltási munkálatok megkönnyítésére az állványzathoz használt emelőszerkezeteket a felújítást végző vállalat a tűzoltóság rendelkezésére bocsátotta. A környéken sűrű füst gomolyog, de senki nincs életveszélyben – írta a lap.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!