Erdőtűz és rekordmeleg - hőhullám sújtja Európát

A londoni Heathrow-n csütörtökön egészen 37,8 fokig kúszott fel a hőmérő higanyszála, így ez a nap az Egyesült Királyság történetének harmadik legforróbb napja volt. De nem Nagy-Britannia volt az egyetlen ország, ahová a héten beköszöntött a kánikula - derül ki a standard.co.uk cikkéből.

Fürdőzők Münchenben, az Eisbach-folyó melletti AngolkertbenForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Angelika Warmuth

Az olasz Egészségügyi Minisztérium 14 városban, köztük Rómában, Bolognában, Veronában és Pescaraban adta ki a legmagasabb, vörös riasztást, az olasz hatóságok figyelmeztették az embereket, hogy legyenek körültekintőek a hőhullám során, igyanak több vizet a szokásosnál, és figyeljenek oda egyedül élő szomszédaikra.

Franciaország a hőhullám hatására csütörtökön erdőtűz keletkezett, az Angletben található Chiberta erdőparkban, körülbelül 100 embert kellett evakuálni, és tucatnyi házat pusztítottak el a lángok. Az országban egyébként közel száz tűzoltóállomás kapott riasztást tegnap este, Párizsban ma 40 fok is lehetett árnyékban.

Spanyolország egyes részein új melegrekordok születtek, San Sebastianban csütörtökönön 42 fokot mértek, ami a mérések 1955-ös itteni kezdete óta a legmagasabb. A Mallorcán található Palma városában kedden szintén helyi rekord született 40,6 fokkal.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek