Vietnam megkezdte a helyi turisták tömeges evakuálását

Vietnam hétfőn több mint 80 000 embert evakuál a Da Nang központi turisztikai régióból, miután három helyi lakos pozitívnak bizonyult a koronavírus szempontjából. A tengerparti üdülőhelyen a COVID-19 első esetét szombaton fedezték fel, ezt követően két másik esetről számoltak be. A Da Nang kórházból további 11 esetről adtak hírt hétfőn – erősítette meg a kormány. Az evakuálás legalább négy napot vesz igénybe – írja a Travel and Leisure.

A helyi étermeket is érinti az úőjabb intézkedés - illusztrációForrás: Sang Hyun Cho/Pixabay

A vietnami légitársaságok naponta mintegy 100 járatot indítanak Da Nangból 11 másik vietnami városba – áll a kormány sajtóközleményében. A Da Nangból hazatérő utazóknak 14 napig kötelességük karanténba vonulniuk. A kormány emellett újra bevezette a társadalmi távolságtartást Da Nangban, és kedden a régió kórházai közelében lévő lakónegyedben élőknek otthon kellett maradniuk. A fesztiválok, összejövetelek le lettek fújva, és a nélkülözhetetlen üzletek, a bárok, diszkók és szépségszalonok kedden szintén zárva tartanak.

Védőintézkedésként Vietnam határai továbbra is zárva vannak a külföldi turisták számára. Ugyanakkor a belföldi turizmus ebben az évben rohamosan megnövekedett, amikor a vietnámi utazók kihasználták a kedvezményes tarifákat  a szállodákra és a repülőjegyekre a hazájukban.

A Da Nangban észlelt első COVID-19 eset egy 57 éves férfi, akinek nem utazott külföldre, és az elmúlt hónapban Da Nangban élt. Ezt az esetet követően Nguyen Xuan Phuc vietnami miniszterelnök felszólított a kapcsolatok nyomon követésének és tesztelésének fokozására az egész városban. Az esetek genom tesztelésével kiderült, hogy a koronavírus törzse nem olyan, amelyet korábban Vietnamban fedeztek fel. Bangladesben, Nagy-Britanniában és Írországban fedezték fel, és fertőzőbb, mint a korábbi törzsek Vietnámban – állítja a Reuters. Már majdnem 100 nap telt el a legutóbbi rögzített vietnami COVID-19 eset óta. A Johns Hopkins Egyetem által közzétett adatok szerint az országban összesen csak 431 esetet és egyetlen haláleset sem történt ezidáig.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek