Szerbia és Magyarország között a vírus miatt átmenetileg nem utazhatunk vonattal

Szünetel a nemzetközi személyszállítás Szerbia és Magyarország között, az Ivo Andrić nemzetközi gyorsvonat július 14-étől nem közlekedik – közölte a MÁV az MTI-vel.

Egy időre üresek maradnak a sínek Magyarország és Szerbia között - illusztrációForrás: Pixabay / Készítette: Martin Winkler

Ez azt jelenti, hogy a mai naptól felfüggesztik a kelebiai határon át zajló vasúti forgalmat a szerbiai vírusvészhelyzet miatt, ezért átmenetileg nem válthatunk jegyet a szomszédos országba közlekedő nemzetközi járatra.

Ettől függetlenül a vonatpárral a belföldi utasok Budapest és Kelebia között továbbra is utazhatnak.

Aki már előre megvette a jegyet a külföldi utazásra, kezelési költség nélkül visszaválthatja. A jegypénztárban vásárolt nemzetközi jegyek esetében a nemzetközi pénztáraknál és az ügyfélszolgálatokon személyesen nyújthatják be az utasok a visszatérítési kérelmüket.

Ezt elektronikus úton is jelezhetik az eszrevetel@mav-start.hu címen, ebben az esetben az eredeti menetjegyet postai úton el kell juttatni az ügyfélszolgálatra, az 1426. Budapest, Pf.: 56. címre – ismertetik.

A nemzetközi buszok sem járnak

A vajdasági Pannon RTV arról is beszámolt, hogy a holnaptól, azaz július 15-től nem közlekedik a Szabadka-Szeged buszjárat sem. Amikor a járványveszély miatt hozott intézkedések megváltoznak, valamint a Magyarországra való belépési szigorítások enyhülnek, akkor a Subotica-trans újra indítja a szegedi járatot. Erről a változásról is időben tájékoztatják majd az utazókat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek