Egy időre vége a bulizásnak Bulgáriában

  Bulgáriában ismét szigorítanak a koronavírus-járvány terjedése elleni intézkedéseken: bezárják az éjszakai szórakozóhelyeket, a beltéri diszkókat, nem engednek közönséget sporteseményekre, és 30 főben maximálják az összejövetelek létszámát - áll az MTI hírében.

  Lefújják a beltéri nyári bulikat - illusztrációForrás: Pixabay / Készítette: Free-Photos

  Az előírások szerint a szabadtéri diszkók is csak fele kihasználtsággal működhetnek, és a vendégeknek tartaniuk kell egymástól a védőtávolságot. A 30 fős maximum mind beltéri, mind kültéri eseményekre vonatkozik, lakodalmaktól iskolai programokig egyaránt.

  A szigorítás oka, hogy ismét emelkedni kezdett a fertőzöttek száma, miután a balkáni országban pár hete lazítottak a korlátozásokon. Ennek eredménye az lett, hogy csütörtökre egy nap alatt újabb 240 bizonyított fertőzést jegyeztek fel, ami rekord. 

  Előzőleg szintén rekordot jegyeztek fel: keddről szerdára 188 koronavírus-fertőzést regisztráltak.  

  Bulgáriában az első koronavírusos eseteket március 8-án észlelték. Március 13-tól elrendelték a rendkívüli állapotot, amelynek hatálya május 14-ig tartott. Azóta rendkívüli járványhelyzet van érvényben, amelyet először június végéig, majd július végéig meghosszabbítottak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek