Ismét meghalt egy csecsemő koronavírusban

Connecticutban egy hathetes csecsemő halt meg a koronavírus okozta szövődményekben. Az újszülött a Hartford körzetből származott, és a múlt héten szállították kórházba. Az orvosok nem tudták újjáéleszteni - derül ki az Independent cikkéből.

Koronavírus-tesztállomás ConnecticutbanForrás: AFP/2020 Getty Images/John Moore

A szomorú hírt Ned Lamont kormányzó jelentette be, hangsúlyozva, hogy az emberek maradjanak otthon, mert ez sokat számít a járvány megállításában. Connecticutban fertőzöttek száma szerdán meghaladta a 3500-at, a betegségben 85-en hunytak el.

Ez a tragédia is felhívja a figyelmet arra, hogy nemcsak az idősebb korosztály van veszélyben a járvány miatt. Korábban Kínában és Chicagóban is meghaltak egy évesnél fiatalabb gyermekek. Mint Hans Kluge, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai igazgatója elmondta, a megbetegedésnek nem az életkor az egyetlen kockázata.

"Az a felfogás, hogy a COVID-19 nevű betegség csak az idősebb embereket érinti, téves" - számol be az MTI az igazgató Koppenhágában tartott internetes sajtótájékoztatójáról. "A betegség súlyos eseteivel találkoztunk tizen- és huszonéveseknél, sokan közülük intenzív ellátásra szorulnak, és egyeseket sajnos elveszítünk" - mondta Hans Kluge, bár hozzátette, hogy a haláleseteknek a több mint 95 százaléka 60 évnél idősebb paciens esetében következett be, a halálos áldozatok több mint a fele 80 év feletti volt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek