A világ legidősebb férfija olyannak fogadta el az életet, amilyen volt

A mérnök képzettségű, de aktív korában tanárként dolgozó, brit Robert Weighton március 29-én ünnepelte 112. születésnapját, és így a világ legidősebb férfijaként elismerte a Guinness World Records. Weighton jelenleg egy idősotthonban lakik az angliai Altonban, de korához képest jó erőben van.

Bob Weighton az elismerés átadásakorForrás: Youtube.com screenshot

Élete során több műtéten esett át, túlélt egy maláriamegbetegedést is, három gyermeke született, és van 10 unokája, illetve 25 dédunokája. Elmondása szerint, hosszú életének a titka, hogy olyannak fogadta el az életet, amilyen volt. Természetesen nem örül annak, hogy a korábbi rekorder elhunyt, de annak igen, hogy ő még mindig a családjával lehet és hogy ennyi barátot szerzett az élete során.

A világrekorder férfi hosszú ideig élt Tajvanon és Kanadában is, a második világháború után tért vissza Angliába feleségével, Agnesszel, aki 1997-ben hunyt el. Nyugdíjasként mindketten a szociális szférában önkénteskedtek - olvasható a Guinnessworldrecords.com oldalán.

Az előző világrekorder, a japán Watanabe Chitetsu február 23-án hunyt el, tíz nappal 113. születésnapja előtt. Az abszolút férfi rekorder a japán Kimura Jiroemon volt, aki 116 évesen és 54 naposan hunyt el 2013 júniusában. A világ legidősebb nője, a japán Tanaka Kane januárban ünnepelte 117. születésnapját.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek