A Földközi-tenger kedvenc célpontja most kong az ürességtől

  Máltán, a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében az iskolák, egyetemek és napközi otthonok bezárását követően a lakosság többsége tudomásul vette a kormány figyelmeztetését, hogy maradjon otthon.

  Máltán is megállt az élet -  illusztrációForrás: JanneG/Pixabay

  Mivel az idősotthonok és börtönök látogatását is leállították, illetve az elmúlt napokban számos nyilvános rendezvényt, összejövetelt lemondtak, az utcák, terek szomorúan konganak az ürességtől. A turisták láthatóan távol maradtak a fő turisztikai helyszínektől. Ha valahol tömegekkel futhatnak össze, az csak a szupermarketekben fordulhat elő, ahol emberek a legfontosabb termékekre vadásznak – írja a Times of Malta

  Málta fővárosa, Valletta is szellemvárossá vált. Utcái baljóslóan üresek, a csendet csak a csipogó madarak törik meg. Ha valaki kimerészkedik az utcára, csak távolról üdvözöli az ismerősét. Az üzletek a korlátozások miatt zárva tartanak, az étterem előtti székek és asztalok üresek. Jean Parisot De Valette szobra az üres tér felett magasodik. Az ellenség megfékezésére épített városnak most egy másfajta ellenséggel kell szembeszállnia. Az emberek azért imádkoznak, hogy ez az egész hamarosan véget érjen a lehető legkisebb egészségkárosodásokkal, és a legcsekélyebb társadalmi, gazdasági következményekkel – olvasható a Malta Today weboldalán.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!