Doctor Who rajongók figyelem! Téren és időn át érkezett az üzenet

Akik ismerik és szeretik a brit televíziózás eddigi leghosszabb sci-fi és fantasy sorozatát, a 2005-ben újra indult Doctor Who-t (magyar címén Ki vagy doki?) azok tudják, hogy a mindenkori Doctor, legyen éppen megkeseredett öreg harcos, kamáslis úriember, menő sérójú őrült férfi egy dobozzal (mad man with a box) vagy egy nő, aki bármilyen helyzetből kivágja magát, pont az olyan problémás időkben jelenik meg, mint amilyen most ez a járványidőszak.

A TARDIS a Doctor időn és téren át mozgó hajója, ami úgy néz ki, mint a londoni rendőrségi segélykérő fülkékForrás: Shutterstock.com

Szembeszáll bármivel, ami a Földet és lakóit fenyegeti. Éppen ezért nem csoda, hogy a TARDIS érzékelői téren és időn át meghallották a segélykérésünket, a Doctor pedig üzenetet küldött mindenkinek, aki meghallgatja.

Az intergalaktikus adásban a 12. Doctor felhívja a figyelmet ezekre a vészterhes időkre, de ad öt jó tanácsot azoknak, akik esetleg kilátástalannak látnák már a helyzetet. Természetesen a tanácsok nem csak a Whovianeknek (Doctor Who rajongóknak) szólnak, de rajtuk a felelősség, hogy tovább osszák mindenkinek, akinek csak szüksége lehet rájuk.

A videóüzenetben elhangzó öt tanács pedig így szól:

1. Ne felejtsétek, túl juttok rajta, mindent meg lehet oldani. Akkor is ha minden bizonytalannak tűnik, a sötétség sosem győz!


2. Meséljetek vicceket, rossz vicceket is! Főleg rossz vicceket, abban én úgyis profi vagyok!


3. Legyetek kedvesek egymással, még annál is kedvesebbek, mint amilyenek tegnap voltatok – és tudom, hogy tegnap azok voltatok! Figyeljetek egymásra, nem csak ti aggódtok. A beszélgetés segít, a megosztások segítenek. Figyeljetek a barátaitokra, a körülöttetek élőkre, emberekre, akiket alig ismertek és a családra. Mert a végén mindenki egy nagy családhoz tartozik majd.


4. Hallgassatok a tudományra, hallgassatok az orvosokra! Mellettetek állnak!


5. Maradjatok erősek, maradjatok pozitív gondolkodásúak, menni fog, meg tudjátok csinálni! És hamarosan találkozunk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek