Franciaország közlekedését teljesen megbénította a sztrájk

Ma kezdődött a közalkalmazottak sztrájkja franciaországban, ez pedig még legalább öt napig érinti azokat, akik szeretnének eljutni az országba, vagy onnan indulnának. A legtöbb busz-, vonat- és légitársaság számtalan járatát törölte - adja hírül a BBC.

Vasútállomás Franciaországban - illusztrációForrás: Holger Schué/pixabay.com

A közlekedési minisztérium mindenkit arra figyelmeztetett, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatokon, mielőtt útnak indul. A légi irányítók és az Air France munkatársai közül is többen csatlakoznak a sztrájkhoz, így utóbbi társaság belföldi járatainak 30%-át törölte. Az EasyJet 70 járatot törölt, melyek között mind indulók, mind érkezők szerepelnek, emellett késések is várhatók. A társaság azt ajánlja, ezen az oldalon kövessék a járatok alakulását az utasok. A Ryanair és a Wizzair is emailben illetve üzenetben értesítette az érintett utasokat.

Az Eurostar ritkította járatait december 10-ig, addig nem is adnak el újabb jegyeket, mintegy 90 utazást töröltek, melyekről a holnapjukon lehet tájékozódni.

Számos műemlék is zárva lesz ezekben a napokban.

Az Eiffel-torony arra kéri a turistákat, hogy ha lehetséges, halasszák el a látogatásukat, mivel az emlékmű nehezen megközelíthetővé válhat, a Louvre pedig bezárja néhány termét. A párizsi szállodák arról számoltak be, hogy a sztrájk előtt a szokásosnál magasabb volt a lemondások száma.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek