162 kilométeres sebességű széllökésekkel érkezik ma Tajvanra a Mitag tájfun

  Bezártak az iskolák, a pénzpiacok, légi járatokat töröltek hétfőn Tajvanon a Mitag tájfun érkezése miatt.

  A vihar elérte hétfőn a szigetország északkeleti partvidékét, a helyi hatóságok árvíz- és földcsuszamlás veszélyére figyelmeztették a lakosságot. A helyi meteorológiai intézet a második legerősebb szintű riasztást adta ki, és arra figyelmeztetett, hogy Jilan megye partvidékén óránkénti 162 kilométeres sebességű széllökések várhatók hétfő este.

  A kép illusztrációForrás: skeeze/Pixabay

  A tájfun magja észak-északnyugati irányban halad óránként 25 kilométeres sebességgel. A fővárosban, Tajpejben és agglomerációjában, valamint a sziget északi csücskén fekvő Csilung kikötővárosban, továbbá az északi megyékben az erős szél mellett heves esőkre is számítani kell.

  Mintegy 12 ezer katonát helyeztek készültségbe tekintettel a várható árvizekre és földcsuszamlásokra. Több mint 150 légi járatot töröltek, felfüggesztették a kompok közlekedését is. Lezárták az autópályákat a sziget több pontján. A vihar miatt 2700 háztartásban nincs áram.

  A Mitag, amely a szezon 18. tájfunja, Tajvanon áthaladva a kínai Sanghaj felé veszi útját kedden.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!