Öt napon belül eléri Európát a Dorian hurrikán

  A Dorian hurrikán borzalmas pusztítást végzett a Bahamákon, majd Florida felé vette az irányt. Innen Dél-Karolinába ért, most épp ezen a területen örvénylik.

  Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint a hurrikán pályája teljesen normális. Aggodalomra nincs ok, mire a közelünkbe ér, ki fog fulladni az ereje. Jelenleg lassan halad végig az Egyesült Államok partvidékén, de ahogy Kanada partjaihoz ér, úgy fog egy mérsékelt övi ciklonra emlékezetni a jellege. Innen indul majd tovább keleti irányba, az óceán fölött pedig számítások szerint nagyon hamar átvonul, és körülbelül szeptember 10-én érkezik Izland és a Brit-szigetek térségébe.

  A kép illusztrációForrás: WikiImages/Pixabay

  Ekkor már egy tipikus mérsékelt övi légörvény lesz belőle, azaz meleg- és hidegfrontja jól elkülöníthetővé válik. Ennek megfelelően alakul majd a hatása is, azaz Európa északnyugati részén csapadékos, szeles időt okoz, és valószínű, hogy a Kárpát-medencébe is változékony, szeles időt hoz majd.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!