Az aknák miatt nem tudják oltani az erdőtüzet Dél-Szerbiában

  Már négy napja lángol több helyen is az erdő Dél-Szerbiában Dobrosin, Končulj i Lučane körzetében, a tűzoltók viszont nem olthatják a tüzet, a délszláv háborúban lerakott – és még fel nem szedett – aknák miatt – írja a szerb Blic hírportálra hivatkozva a Szabad Magyar Szó.

  Erdőtűz pusztít Szerbiában - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: yelantsevv

  A helyiek szerint a környék nagyon veszélyes, hiszen az aknamezőket még nem tisztították meg teljesen, így a tűzoltók nem mehetnek az adott területre, mert életveszélyben lennének.

  Folyamatosan figyelemmel kísérik a fejleményeket, és végső esetben megpróbálják megfékezni a lángokat, amik egyelőre nem veszélyeztetik a lakóterületeket. Amint erre mégis sor kerülne, a tűzoltóknak reagálniuk kell, ami nagyon nagy kockázatot rejt magában – mondta Ali Aslani a törzskar vezetője. Hozzátette, hogy a legveszélyesebb helyzet Dobrosinnál alakult ki, ezt a térséget most a turistáknak is jobb elkerülni.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!