Nyakunkon a kánikula

Elég esősre sikeredett az idei tavasz és jó gyorsan lezavarta magát, de a napimádók biztos nem haragszanak miatta. Ők készülhetnek a strandolásra akár a balkonon, akár valamelyik strand napozóágyában. Akik pedig nem a kánikula kedvelői, azok izzítsák be a légkondikat és vegyék elő a felfújható gumimedencét a kredencből, mert az előrejelzések szerint pünkösd vasárnap és hétfőn hamisítatlan nyári meleg lesz.

Forrás: pixabay.com

Az időjárásjelentés szerint a holnapi nap, vagyis csütörtökön még sok gomolyfelhőre, több helyen záporra, zivatarra kell számítani. A nyáro meleg 25 Celsius fok körüli lesz. A délies szél élénk, zivatarokban viharos lehet.

Pénteken az ország nagy részén szikrázó napsütés várható, már csak néhol - főleg ÉK-en - fordul elő zápor, zivatar. 25 és 30 fok közé melegszik a levegő. A szombati nap is hasonlóan folytatódik; derűs, nyári időre van kilátás, esetleg ÉK-en lehet zápor. Az ÉNy-i szél többfelé lesz erős. A csúcsérték 28 Celsius fok körül alakul.

Amint már említettük, pünkösd vasárnapra és hétfőre sok napsütést és kevés gomolyfelhőt jósolnak. 25 és 31 Celsius fok közötti, igazi nyári időnk lesz. Mivel számottevő csapadékra sem kell nagyon számítani, ezért érdemes elgondolkodni egy grillparti vagy egy csoportos fagyizás lehetőségén is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek