Elsüllyedt egy zsúfolt komp a Tigris folyón, több mint 80 halott

Helyi hatóságok azt közölték, hogy elsüllyedt egy komp Irak északi részén csütörtökön, a halálos áldozatok száma már 80 fölé emelkedett. Egy iraki képviselő korábbi közleménye szerint a komp 50 ember szállítására lett volna alkalmas, azért süllyedt el, mert mintegy 200-an voltak a fedélzetén.

Helyi tisztviselők tájékoztatása szerint legkevesebb 83 ember halt meg az Irak északi részén történt balesetben. A Hszinhua hírügynökség 93 halálos áldozatról számolt be az iraki belügyminisztérium szóvivőjének közlésére hivatkozva.

A komp a Tigris folyón haladt, Moszul városának közelében borult fel és süllyedt el.

A helyi polgári védelem vezetője közölte az AP hírügynökséggel, hogy a hajón utazó emberek a perzsa újévet, a noruzt ünnepelték. Hozzátette, a komp valamilyen technikai probléma miatt merült el, és a közelben nem volt elég csónak az emberek kimentéséhez. Tudomása szerint több mint 80-an tartózkodtak a fedélzeten. Mentőcsapatok jelenleg is a helyszínen vannak, további túlélők után kutatva.

Az eddigi információk szerint a halálos áldozatok többségében nők és gyerekek voltak.Ádil Abdel Mahdi iraki miniszterelnök azonnali vizsgálatot rendelt el az ügyben. Az iraki televízió közlése szerint Mahdi csütörtök este Moszulba utazott, és háromnapos nemzeti gyászt rendelt el az áldozatok emlékére.

Az iraki legfelsőbb igazságszolgáltatási tanács közleménye szerint a moszuli bíróság elrendelte a kompért felelős kilenc dolgozó őrizetbe vételét, valamint letartóztatási parancsot adott ki a komp tulajdonosa ellen.Egy iraki képviselő korábbi közleménye szerint a komp 50 ember szállítására lett volna alkalmas, azért süllyedt el, mert mintegy 200-an voltak a fedélzetén.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek