Nagyon sok potyautas halt meg egy afrikai tehervonat balesetben

  Legalább 24-en vesztették életüket vasárnap a Kongói Demokratikus Köztársaságban, miután kisiklott egy tehervonat, amelyen potyautasok utaztak - közölték rendőrségi és mentős források.

  A szegényes infrastruktúrájú fekete-afrikai ország közép-nyugati Kasai tartományában történt szerencsétlenségnek több mint 30 sérültje is van. A helyszínhez közeli Bena Leka település pályaudvarának rendőrsége szerint az áldozatok száma még nem végleges, mivel a szerelvény kisiklott vagonjai szanaszét hevernek.

  A kongói vasútvonal nagyon rossz állapotban van, ráadásul sokan szabálytalanul használjákForrás: Alvaro Villanueva/Shutterstock

  "Eddig 24 holttestet emeltünk ki (a roncsok közül), többségükben gyermekről van szó" - mondta el a pályaudvari rendőrség egyik illetékese, hozzátéve, hogy az éjszaka leszállta miatt fel kellett függeszteniük az áldozatok utáni kutatást. "Több vagon a vízbe zuhant a Luembe folyó hídjáról. További öt vagon pedig még az oldalán fekszik" - mondta az illetékes.

  A súlyos sérülteket a közeli Kakenge város kórházába szállították, ahol orvosi források megerősítették, hogy 31 sérültet fogadtak. Az AFP francia hírügynökség jelentése szerint egy hónapon belül ez volt a harmadik vasúti baleset a Kongói Demokratikus Köztársaság középső részén, s a nemzeti vasúttársaság visszatérően a vasúti hálózat lepusztult állapotára vezeti vissza a baleseteket.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!