Tényleg bevezeti a belépődíjat Velence

A belépési díj bevezetéséről döntöttek Velencében, a városvezetés erre vonatkozó terveit kedden hagyta jóvá az önkormányzati tanács. Egyelőre nem ismertették, hogy a szabályozás mikortól hatályos – írja az MTI.

A napidíj a Velencébe látogató egynapos turistákat sújtja, akik reggel érkeznek, este távoznak és alig fogyasztanak. Ők a látogatók 70 százalékát adják, akik az idegenforgalmi bevételhez csak 30 százalékban járulnak hozzá.

Velence, Grand CanalForrás: Shutterstock / Artush

A korábbi tervek szerint májustól vezetik be a fejenkénti 3 eurós (kb. 950 forintos) belépési díjat. A napidíj 2020. január 1-től a duplájára növekedne, 2022-től pedig az előzetes belépési foglalás is kötelező lesz az olasz és a külföldi látogatók számára. A fejenkénti árszabást a csúcsidényben akár 10 euróra (3170 forintra) is növelhetik.

Mentesülnek a napidíj alól többek között a Velencében és Veneto tartományban élők, a 6 évnél kisebb gyerekek, a fogyatékkal élők és kísérőik, a hatósági személyek, a velencei CityPass turistakártya birtokosai. A szállást is foglaló látogatók szintén kedvezményben részesülnek.

Luigi Brugnaro polgármester szerint a napidíjból származó bevételt a város történelmi kincseinek fenntartására és a turisták után maradó hulladék elszállítására fordítják.

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek