Tényleg bevezeti a belépődíjat Velence

  A belépési díj bevezetéséről döntöttek Velencében, a városvezetés erre vonatkozó terveit kedden hagyta jóvá az önkormányzati tanács. Egyelőre nem ismertették, hogy a szabályozás mikortól hatályos – írja az MTI.

  A napidíj a Velencébe látogató egynapos turistákat sújtja, akik reggel érkeznek, este távoznak és alig fogyasztanak. Ők a látogatók 70 százalékát adják, akik az idegenforgalmi bevételhez csak 30 százalékban járulnak hozzá.

  Velence, Grand CanalForrás: Shutterstock / Artush

  A korábbi tervek szerint májustól vezetik be a fejenkénti 3 eurós (kb. 950 forintos) belépési díjat. A napidíj 2020. január 1-től a duplájára növekedne, 2022-től pedig az előzetes belépési foglalás is kötelező lesz az olasz és a külföldi látogatók számára. A fejenkénti árszabást a csúcsidényben akár 10 euróra (3170 forintra) is növelhetik.

  Mentesülnek a napidíj alól többek között a Velencében és Veneto tartományban élők, a 6 évnél kisebb gyerekek, a fogyatékkal élők és kísérőik, a hatósági személyek, a velencei CityPass turistakártya birtokosai. A szállást is foglaló látogatók szintén kedvezményben részesülnek.

  Luigi Brugnaro polgármester szerint a napidíjból származó bevételt a város történelmi kincseinek fenntartására és a turisták után maradó hulladék elszállítására fordítják.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!