ICE-expressz siklott ki Baselben

  Sajnálatos vasúti baleset történt a baseli főpályaudvar előtt, Svájcban – írja a helyi Basler Zeitung. A híres német szupervasút, az ICE egyik, Németországból Svájcba közlekedő szerelvénye siklott ki vasárnap este.

  Ezzel sikeresen meg is bénította a vasúti forgalmat a Deutsch Bahn vonata a környéken, ami várhatóan csak keddre fog helyreállni. Ami jó hír, hogy a fedélzeten utazó 240 embernek haja szála se görbült a baleset során, bár a rendőrség szerint egy ember orvosi ellátást vett igénybe. Az utasokat átszállították a baseli pályaudvarra.

  A kép még a 2017-es baseli ICE-kisiklás után készült.Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Bernd Thissen

  A Berlinből Interlakenbe tartó vonat 20:50 körül siklott ki, pontosabban a vezérlőkocsi és az első vagon ugrott le a sínekről. Mindez egy alagút bejáratánál történt két állomás között. A vágány alaposan megrongálódott, a két ország közötti vonatforgalom ezért leállt. A baleset okait vizsgálják.

  A cikk megemlíti, hogy 2017 novemberében már kisiklott egyszer Baselben egy ICE-szerelvény. Akkor közvetlenül a pályaudvar előtt történt az eset, három vagon ugrott le a sínekről. Mind az 500 utas sértetlenül hagyta el a vonatot, de a baleset utáni áramellátási hiba miatt két órára leállt a komplett pályaudvar forgalma.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!