Hullott a pelyhes a fél országban

  Az utóbbi napok lehűlései és a nemrég érkezett csapadékos légtömegek hatására visszavonhatatlanul elkezdődött az idei tél. Az Időkép szerint (is) leesett ugyanis az első hó, bár sok helyen még nem maradt meg, egyes helyeken csak lepelnyit láthattak a korán kelők,

  míg a nyugati fertályakon több centi hó is beborította a tájat.  

  Az Időkép képei és videói alapján Debrecenben, Szentgotthárdon, Kőszegen, Zalaegerszegen, Szombathelyen, Hódmezővásárhelyen stb. is havazott. A hótérkép alapján Gotthárdon van a legtöbb hó, itt már 4 centi esett, Egerszegről 3, Söptéről 3, Jákról 1 centit jeleztek a nyugati határszélen. Az Alföld közepén, Martfűn és Szolnokon is megmaradt 1-1 centi hóréteg. Sőt, még a déli szomszédunk, Szerbia is havas lett.

  Frissítés

  Közben arról ír az Időkép, hogy egyre csak hízik a hótakaró a Dunántúlon, szóval megkapta az ország az első idei nagy havazását. Szentgotthárdon már 6 centis a hóvastagság, a Kőszegi-hegységben is eléri az 5 centit, ide amúgy 10 centit is várnak keddig.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!