Ide ruccanjon ki, ha havat akar látni itthon!

  Az elkerülhetetlen hamarosan bekövetkezik, véget ér a hetekig tartó, elképesztően gyönyörű és meleg ősz és betoppan a hideg. Az Időkép előrejelzése szerint hétfő reggelre beboríthatja az országot az első hólepel, azonban az még bizonytalan, hol havazhat és mennyire.

  A hóturistáknak az északkelet felől betörő hideg levegő kedvez, ami lehűti a hőmérsékletet, és erre csúszik majd rá némi nedves levegő vasárnap estétől. Mivel fagypont körüli vagy alatti idő lesz, hó, havas eső is előfordulhat, akár síkvidéken is megmaradhat a fehér csapadék.

  Az Időkép térképe szerint Sopron, valamint Körmend-Szentgotthárd környéke kap nagy valószínűséggel havat, de a Kisalföldön, a Bakonyban és a Zemplénben is érdemes lesz havas lejtőket keresnünk. Kedden mediterrán ciklon érkezhet, ami még nagyon bizonytalan, de akár jelentősebb csapadék (eső vagy hó) is eshet.

  Az biztos, hogy a hazai síszezon is éledezni kezdett, nemrég írtunk róla, hogy Eplényben már tesztelik a hóágyúkat.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!