Kényszerleszállás közben átszakította a guyanai reptér kerítését egy Boeing

Kényszerleszállást hajtott végre egy Boeing típusú repülőgép a guyanai főváros, Georgetown repülőterén, a manőver során hatan megsérültek. A repülőgépben tíz perccel az indulást követően hidraulikai hiba lépett fel, így vissza kellett térnie a légikikötőbe, de túlfutott a leszállópályán – írja az MTI David Patterson, a dél-amerikai ország közlekedési miniszterének közleménye alapján. 

A sérülteket egy közeli kórházban kezelik, közülük senki sincs életveszélyben. A Jamaica Observer című lap arról ír, hogy a Fly Jamaica Airways Torontóba tartó járatán 118 utas és nyolcfős személyzet tartózkodott. A repülőgépen utazók guyanai, jamaicai, amerikai, kanadai, pakisztáni és trinidadi állampolgárok voltak.

A guyanai biztonsági erők elkerítették a baleset helyszínét, hogy a nyomozók megkezdhessék a vizsgálatot. A helyi hatóságok értesítették az amerikai közlekedésbiztonsági szolgálatot. Felvételek tanúsága szerint a Fly Jamaica járata átszakította a repülőtér kerítését, és egy homokpadka állította meg. A Boeing 757-200-as típusú repülőgépben jelentős károk keletkeztek. Médiaértesülések szerint landolás közben a repülő fékje felmondta a szolgálatot.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek