Felrobbant telefontöltő okozott tüzet egy kínai gép fedélzetén

  Elég ijesztően indult az utazás azoknak, akik épp csak elhelyezkedtek a China Southern Airlines Hancsuból Sanghajba tartó járatán, amikor az egyik fej fölötti tárolószekrényből füst kezdett kiszivárogni.

  Mint kiderült, az egyik utas csomagjában található telefontöltő robbant fel, és lobbantotta lángra a táskát – írja a Travel and Leisure.

  A videót a légitársaság szóvivője tette közzé először a kínai közösségi oldalon, a Weibón. Mint kiderült, hamar riasztották a biztonságiakat és a tűzoltókat is, és sikerült személyi sérülés nélkül eloltani a tüzet. Az utasok három órával később, egy másik géppel indulhattak útnak.

  Az előzetes vizsgálatok szerint az egyik utas tartalék telefontöltője okozta a tüzet. Korábban is ismeretes volt, hogy a szórakoztató elektronikai tartozékok tüzet okozhatnak, és néhány légitársaság januárban már léptetett is életbe olyan szabályokat, miszerint ezeket tilos a gépre felvinni – az USA-ban többek között a Delta Air Lines, a Southwest, az American és az Alaska Airlines is.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!