Több, légitársasági alkalmazott is meghalt a kabuli hotel elleni támadásban

14 külföldi vesztette életét Kabulban, ahol a tálib szélsőségesek szombat éjjel megtámadták az Intercontinental szállodát - írja az MTI az afgán belügyminisztérium közleménye alapján.

A 14 külföldi között kilenc ukrán, egy német, egy görög, egy kazah és két eddig még nem azonosított személy van - mondta a szóvivő. Az áldozatok közül kilencen a Kam Air afgán magán légitársaság alkalmazottjai voltak. A légitársaság, amely felfüggesztette több járatát, úgy tudja, két venezuelai is meghalt. A szálloda afgán vendégei vagy alkalmazottai közül négyen vesztették életüket. Lelőttek három támadót is. A hotelből több mint 150 embert, köztük 41 külföldit menekítettek ki, 126-ot még az éjszaka folyamán, a többieket vasárnap reggel.

A három merénylővel végeztek a biztonsági erők, amelyek aztán szobáról szobára átvizsgálták a szállodát. Vasárnap a tálibok szóvivője közölte: ők követték el a támadást. "A támadást a mi mudzsáhid harcosaink hajtotta végre, akik vértanúhalált akartak halni" - húzta alá Zabiullah Mudzsáhid tálib szóvivő.

Afganisztán első, 1969-ben épült luxusszállodáját - amely a főváros nyugati része fölött, egy dombtetőn magasodik - az utóbbi két évtizedben többször is érték terrortámadások, ezért rendkívüli biztonsági intézkedésekkel védik. A mostani akció elkövetői robbantással vágtak utat maguknak a szállodába.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek