Hatalmas vihar Hollandiában: leállt a Schiphol repülőtér

  Hollandiában teljes a közlekedési káosz: az országra épp egy hatalmas vihar csap le. A repülőteret határozatlan ideig, az időjárás javulásáig teljesen lezárták.

  A holland meteorológia piros riasztást adott ki csütörtökön az ország nagy részére. Az ország déli részén, Hook of Holland kikötővárosnál 140 kilométeres óránkénti szelet mérnek.

  A Schiphol fő légitársasága, a KLM több mint kétszáz járatot törölt a vihar miatt. Mindeközben Hágában a főpályaudvart is lezárták attól tartva, hogy új üvegteteje nem fogja bírni a szélrohamokat.

  A gépek a földön várják ki a vihar elmúltátForrás: Flickr.com

  A viharban egy vonat már kisiklott egy sínekre dőlt trambulin miatt, de szerencsére sérültek nincsenek. A Hollandiát, Belgiumot és Németországot egyaránt sújtó szélvihar miatt a belgiumi Gent kikötőjét is lezárták. Belgium északi részén narancssárga riasztás van érvényben. Több városban fákat tépett ki a szél.

  Mindeközben az Egyesült Királyságban 110 kilométeres a szél óránkénti sebessége, és Dél-Angliában otthonok ezrei maradtak áram nélkül. London King's Cross állomásán is akadozik a közlekedés, mivel a szél letépett néhány távvezetéket. Skóciában a beszámolók szerint életveszélyes az utakon autóval közlekedni a heves szél és a lefagyott utak miatt.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!