Huszonkilenc áldozatot követelt a madagaszkári ciklon

Eddig 29 ember halálát okozta a Madagaszkárra lecsapó Ava ciklon. További 22 embert eltűntként tartanak számon, a rendkívüli időjárást több mint 80 ezer ember szenvedte meg. A ciklont egyes körzetekben heves esőzések és földcsuszamlások kísérték - írja az MTI az afrikai szigetország hatóságai által kiadott közlemény alapján.

A főváros, Antananarivo körzetében a legmagasabb szintű árvízvédelmi riasztás van érvényben. A jelentések szerint ugyanakkor az ár nagyon gyorsan visszahúzódott, a főváros környéki folyók vízszintje már csökken - közölte Charles Rambolarison, a katasztrófavédelmi hatóság ügyvezetője. Hozzátette, hogy bár az Ava ciklon pénteken érte el a szigetország partjait, a lakosoknak továbbra is ébernek kell lenniük.

Hétfőn Ivory településen, a fővárostól délre 17 ember halt meg egy földcsuszamlásban. Az árvíz öt jelentős utat árasztott el. A fővárosban péntek óta zárva tartanak az iskolák. Az elmúlt tíz évben 45 ciklon és trópusi vihar pusztított Madagaszkáron. Tavaly márciusban az Enawo ciklonnak 78 halálos áldozata volt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek