Továbbra is óva inti a Balira utazókat a Külügyminisztérium

  Szerdán megnyitották Bali nemzetközi repülőterét, de az Agung vulkán környékét továbbra is el kell kerülni - figyelmeztette a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) konzuli szolgálata a Balin tartózkodó magyar állampolgárokat.

  A Ngurah Rai nemzetközi repülőteret helyi idő szerint szerda délután ismét megnyitották. A repülőjáratok menetrendjének módosulásai miatt azt javasolják az érintetteknek, hogy utazás előtt tájékozódjanak a légitársaságoknál vagy a repülőtér honlapján – írja az MTI.

  A hegy közvetlen térségében a tűzhányó aktivitási szintje miatt hármas fokozatú készültségi szint van érvényben. A kráter 6, északkeleti, délkeleti és délnyugati irányban 7,5 kilométer sugarú körzete le van zárva.

   

  A konzuli szolgálat azt kéri a környéken tartózkodó magyaroktól, hogy a térséget átmenetileg kerüljék el.

  Az Agung vulkán szombat este egy alkalommal, majd vasárnap háromszor is kitört, a keletkezett hamu mintegy négyezer méteres magasságba lövellt fel, és térségében sűrű, fekete füst gomolygott. A légtérzárlat turisták tízezreit kényszerítette maradásra a szigeten, és százezer embert kellett kimenekíteni a vulkán közvetlen közeléből.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!