Meghalt egy fiatal magyar túrázó Ausztriában

  Meghalt egy fiatal magyar túrázó Ausztriában.

  Holtan találtak egy huszonhét éves magyar túrázót az ausztriai Rax hegységben - írja az MTI a helyi sajtó nyomán.

  Az áldozatra két bécsi ápolónő talált rá hétfő délután, körülbelül ezerhétszáz méteres magasságban. A férfi egy omladékos árokban feküdt; a tragédia körülményei egyelőre tisztázatlanok.

  Mivel az időjárási helyzet váratlanul és hirtelen romlott, a helikopteres mentést félbe kellett szakítani. Végül tizenhét hegyimentőre volt szükség, akik öt óra alatt értek a helyszínre, hogy kiszabadítsák a holttestet.

  Fotó: Wikipedia

  Sajnos nem ez az első eset, hogy egy fiatal magyar baleset következtében életét veszti külföldön. Augusztus végén egy huszonöt éves egyetemista zuhant le egy magas töltésről az észak-olaszországi Cinque Terre turisták körében népszerű vidékén. Noha a mentők hamar a helyszínre érkeztek, a fiú életét már nem tudták megmenteni. Pár héttel korábban pedig egy kétszáz éves tölgyfa okozott tragédiát egy madeirai kegyhelyen, ahol 12 ember - köztük egy magyar nő - halt meg, amikor egy ünnepség kellős közepén rájuk dőlt a fa.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!