A Katalóniába utazókat figyelmezteti a spanyol külügy

A Katalóniába utazókat figyelmezteti a spanyol külügy.

A spanyol Külügyminisztérium hivatalos figyelmeztetést tett közzé, a Katalóniába utazó turisták, illetve a hosszabb ideje ott élő idegen telepesek számára, a barcelonai tartományi elszakadás miatt kitört zavargások veszélyeire hivatkozva - írja a Turizmus Online.

A hegyre épült Santa Maria de Montserrat bencés kolostorFotó: Wikipedia

A helyi hatóság a katalóniai referendumról október elsejére tervezett népszavazást, de a spanyol kormány az elszakadást, mint az alaptörvénnyel ellenkező akciót, betiltotta. Az ennek kapcsán kitört folyamatos tüntetéseket a Gardia Civil próbálja féken tartani, kevés sikerrel. Barcelona utcáin naponta több tízezren tüntetnek az önállósodást követelve. A külügyminisztérium azt tanácsolja a turistáknak, hogy inkább a kevésbé frekventált tengerparti szállodákat és a helyi programokat preferálják, és kerüljék el még előreláthatólag néhány hétig a katalán fővárost.

Óva intenek mindenkit a tüntetéseken való részvételtől, mert a rendfenntartó erők, az akciójuk során, egyáltalán nem, vagy csak nagyon nehezen tudnak a helyiek és a külföldiek között különbséget tenni. A madridi belügyi hatóságok, az utazás szervezők azon kérdéseire, hogy meddig tarthatnak a tüntetések, még nem tudtak pontos információkkal szolgálni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek