A Ryanair napi 40-50 járatot töröl az elkövetkező hat héten

A Ryanair napi 40-50 járatot töröl az elkövetkező hat héten

A Ryanair tervei szerint naponta 40-50 járatot töröl október végéig – írja az Independent. A léigtársaság munkaerőhiányt jelölt meg a járatkimaradások okaként, és hozzátette, hogy ez több tényező szerencsétlen egymásra hatása miatt alakult ki. Ezek közé tartoznak például a sztrájkok és a legénység által kivett szabadságok, illetve az, hogy több száz pilóta és a személyzet más tagja mondott fel az utóbbi időben.

A legrosszabb az egészben, hogy a törölt járatokról nem fognak korán értesítést küldeni az érintett utasoknak, legfeljebb a tervezett utazást megelőző napon, vagy legrosszabb esetben az adott indulási napon. Éppen ezért a légitársaság rendszerében található járatkeresőben még nem látszanak a törölt járatok. Külföldi források szerint a Ryanair a lehető legkevesebbet kommunikál a késésekről.

Ha utazni készül az elkövetkező hetekben, ezen az oldalon tájékozódhat arról, hogy az Ön járata valóban indulni fog-e (mint említettük, csak az utazáshoz közeli időpontban érdemes ellenőrizni).

Az az utas, akinek törölték a járatát, vagy az több mint háromórás késéssel indul, kárpótlásra jogosult. Ugyanígy kárpótlást kaphat a légitársaságtól, ha a Ryanair hibájából kimaradt vagy késett járat miatt szállást vagy bármilyen más extra kiadást kellett fizetnie. A kárpótlási igény benyújtásához szükséges dokumentumokat megtalálja itt (az oldal alján található linkeken), illetve a Ryanair saját honlapján.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek