Népszerű olasz városok igyekeznek megelőzni a terrorcselekményeket

  Népszerű olasz városok igyekeznek megelőzni a terrorcselekményeket

  A múlt csütörtöki barcelonai és cambrils-i merényletek kapcsán az olasz hatóságok úgy döntöttek, lépéseket tesznek azért, hogy megelőzzék a hasonló terrorcselekményeket Olaszország főbb városaiban – írja az Independent.

  Bár Olaszországban még sosem történt hasonló eset, az iszlám állam fenyegetéseiben többször is leszögezte, hogy a célpontok közé tartozik. Ezért Rómában, Milánóban és Torinóban megerősítették a rendőri védelmet a turisták által leglátogatottabb látványosságok környékén, illetve a sétálóutcákban.

  Bologna főterének éjszakai látképe, középen a San Petronióval - a téren rengeteg turista szokott egyidőben tartózkodni Fotó: Vinci71 / Flickr.comForrás: Travelo

   Milánóban a Dómhoz vezető utcákra betontömböket telepítettek a hétvégén, melyek megakadályozzák, hogy bárki a járókelők közé hajtson, Bolognában és Torinóban pedig hasonló megoldásokkal elválasztották az autóforgalmat a járdától. Bolognában a járőrök számát is megsokszorozták a San Petronio bazilika környékén, ez ugyanis a szélsőséges iszlamisták kiemelt célpontja – a templomban található Giovanni da Modena 15. századi freskója, mely Mohamed prófétát ábrázolja, amint az ördög megkísérti.

  A szicíliai Palermo szintén alkalmazza a betontömböket utcáin, Firenzében pedig jelenleg is tárgyal erről a városvezetés. Genovában és Nápolyban a készenléti rendőrök számát fokozták.

  Vasárnap közölte az olasz média, hogy Rómában a fő bevásárlóutca, a Via dei Corso és a Piazza Veneziát és a Colosseumot összekötő Via dei Fori Imperiali mentén fognak betontömböket kihelyezni. A Szent Péter térhez vezető Via della Conciliazione mentén már most van ilyen védelem.

  A szintén sokak által látogatott milánói Dóm Fotó: Universalimagesgroup / Getty Images HungaryForrás: Travelo

   Olaszország egyébként már az elmúlt években szigorú terrorellenes intézkedéseket léptetett életbe: hatezer fővel növelte a járőrök számát, folyamatosan figyeli a muszlim lakosságot, és kitoloncolja az állampolgársággal nem rendelkező, potenciális veszélyt jelentő személyeket. 2015 óta összesen 202 embert toloncoltak ki e szabály alapján.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!