Ismét az Uber ellen tüntettek Rio de Janeiro utcáin

Ismét az Uber ellen tüntettek Rio de Janeiro utcáin

 

Legalább ezer taxis vonult az utcákra Rio de Janeiróban csütörtökön, hogy az Uber elterjedése ellen tiltakozzon. A demonstráció miatt átmenetileg összeomlott a brazil nagyváros közlekedése - írja az MTI.

A sofőrök nemcsak az Ubert, a Cabify és a 99 Pop nevű közösségi személyszállítási szolgáltatást sem nézik jó szemmel. A tüntetésen blokádokat állítottak fel és a katonai rendőrséggel is összecsaptak; a sérültek számáról egyelőre nincs információ.

Fotó: Marcelo Sayao / MTI / EPA

Az EFE hírügynökség szerint a taxisok már kora reggel összegyűltek Rio stratégiai pontjain. Ezt követően hatalmas karavánokba rendeződtek, és a polgármesteri hivatal elé vonultak, amely a belvárosban van.

A taxisok azt szeretnék elérni, hogy az Uber vonuljon ki az országból, hisz nyíltan alámegy a taxisok fuvardíjainak. Brazília egyébként feltörekvő piacnak számít az amerikai központú cég számára, ahol egyre többen használják ezt az alternatív lehetőséget. Sőt, egyre több sofőr regisztrál, hogy némi profitra tegyen szert a recesszió sújtotta országban.

A brazilok két legnépesebb városában, Rióban illetve Sao Paulóban régóta rendszeresek a zavargások az Uber elterjedése miatt. Ahogy arról korábban beszámoltunk, Sao Paulóban tavaly megtiltották, hogy a taxisofőrök rövidnadrágot hordjanak és a fociról beszéljenek, az új öltözködési és viselkedési kódex megszegőit pedig kíméletlenül megbüntetik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek