Mallorcán dolgozik a legbecsületesebb pincér

Mallorcán dolgozik a legbecsületesebb pincér

„Mallorca legbecsületesebb pincérét" ünneplik a spanyolországi üdülőszigeten Lahouari Saidani személyében, aki 77 ezer euró (23,5 millió forint) értékű talált pénzt és csekket adott le a rendőrségen - írja az MTI.

Az algériai férfi egy kebabvendéglőben dolgozik, és az otthonának is helyet adó lakótömbben, a levélszekrények alatt találta a kisebb vagyont. A hírek szerint egy egyszerű papírzsákban, vadonatúj ruhadarabokkal, igazolványokkal és egyéb okmányokkal együtt lapult a földön.

 

Fotó: Rex Roof / Flickr


A Diario de Mallorca című helyi lap beszámolója szerint a szerény körülmények között élő családapának eszébe sem jutott, hogy megtartsa a pénzt. „Muszlim vagyok, és vallásom tiltja, hogy megtartsak olyan dolgokat, amelyek nem az enyémek" - idézi őt a lap.

Az észak-afrikai férfi elmondta, hogy eleinte gondjai voltak a rendőrségen, mert „a rendőrök nem igazán akartak hinni egy arabnak, aki egy zsák pénzzel állított be az őrszobára".

A papírzsákban talált okmányok alapján a tulajdonos egy ingatlanügynök, egy román nő volt. Az algériai pincér nem fogadott el megtalálói jutalmat, de a hölgy ragaszkodott hozzá, hogy legalább a férfi feleségének adhasson ajándékot. Mint mondta, egy bankban akarta befizetni a pénzt és beváltani a csekkeket, amelyeket a lépcsőházban felejtett.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek