Egy múlt században eltűnt házaspár múmiájára bukkantak a svájci Alpokban

  Egy múlt században eltűnt házaspár múmiájára bukkantak a svájci Alpokban

  Egy 75 éve eltűnt házaspár tökéletesen mumifikálódott holtteste került elő egy olvadó svájci gleccseren, 2615 méter magasan.

  A jégben kiválóan konzerválódott tetemeket egymás közelében találták meg, az ugyancsak tökéletes állapotban fennmaradt hátizsákokkal, egy karórával, egy könyvvel és egy üvegpalackkal együtt - írja az MTI a Le Matin című genfi lap nyomán, amely fotót is közölt a felfedezésről.

  A párra egy sípálya alkalmazottja bukkant hétfő este a Diablerets-hegycsoportban, a lesiklóhely közelében. Annak idején valószínűleg szakadékba zuhantak, mumifikálódott tetemük pedig a globális felmelegedés hatására került elő az olvadó jégből.

  A hatóságok DNS-vizsgálatot fognak végezni, de a pár feltételezett gyermekei már biztosak abban, hogy szüleikről, egy 40 évesen eltűnt cipészről és 37 éves feleségéről, egy tanítónőről van szó.

  A pár hat gyermekének egyike szerint szüleik 1942. augusztus 15-én indultak el Chandolin faluból a hegyekbe legeltetni az állataikat, és még aznap este haza kellett volna térniük. Két és fél hónapig tartó eredménytelen keresés után a hat gyermeket nevelőszülőkhöz adták. Matin Marcelin - aki 4 éves volt a pár eltűnésekor - azt mondta egész életükben szakadatlanul keresték szüleiket, de már nem hitték, hogy valaha is megadhatják nekik a végtisztességet.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!