Hurghadában turistákat késeltek meg, ketten meghaltak

  Hurghadában turistákat késeltek meg, ketten meghaltak

  Hat turistát megkéseltek pénteken a kelet-egyiptomi, vörös-tengeri Hurghada üdülőhelyen, biztonsági források újabb közlése szerint két német állampolgár meghalt – írja az MTI.

  Az első hírek szerint ukránok voltak a halálos áldozatok, de később a helyi biztonsági hatóságok azt közölték, hogy két német nő vesztette életét a népszerű Zahabia hotelben, ahol a támadó két cseh turistát is megsebesített. A késes merénylő az első támadás után átjutott a szomszédos Sunny Days El Palacio nevű szállodába is, ahol még két embert megsebesített. Az ő állampolgárságuk még nem ismert biztosan. Az Interfax a helyi orosz konzulra hivatkozva egy orosz sebesültről adott hírt, egy másik forrás pedig egy örmény sebesültről tud. A sérülteket kórházba szállították.

  Az egyiptomi belügyminisztérium közlése szerint a támadót elfogták, és egyelőre nem világos, miért támadott a turistákra. A férfi gyaníthatóan egy közeli nyilvános strandról úszott át a szállodákhoz tartozó területre.

  Az egyik szálloda, ahol a késelő áldozatokat szedett Fotó: MTI / EPAForrás: Travelo

   A belügyminisztérium hozzátette, a késelő hat nőt sebesített meg, valamennyien külföldiek. Halálos áldozatokról a tárca hivatalosan nem adott hírt, és egyelőre a sérültek állampolgárságát sem közölte.

  A magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium az MTI megkeresésére közölte, hogy nem tud magyar áldozatról. A kairói magyar nagykövetség figyelemmel követi az eseményeket, magyar érintettről nem tudnak, sem az egyiptomi rendőrségtől, sem utazási irodától nem érkezett ilyen jelzés.

  Hurghadában 2016 januárjában két, lőfegyverrel, késsel és egy robbanómellénnyel felszerelkezett férfi rontott be egy szállodába, ahol három külföldi turistát megsebesítettek. A támadók gyaníthatóan az Iszlám Állam dzsihadista csoport szimpatizánsai voltak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!