Turistát ölt a repülőgép örvénye St. Maarten hírhedt repülőterén

Turistát ölt a repülőgép örvénye St. Maarten hírhedt repülőterén.

Biztosan minden olvasónak ismerősek a képek St. Maarten Princess Julianna nemzetközi repülőteréről, melynek kifutópályája közvetlenül a sziget egyik strandja mellett fekszik. Itt történt, hogy egy felszálló gép által keltett légörvény ledöntötte a lábáról az egyik nézőt, aki belehalt fejsérüléseibe – írja az Independent. 

A strand mindig dugig van turistákkal, akik nem akarnak hazamenni a szigetről egy ehhez hasonló kép nélkülFotó: Irma Furnish / Flickr.com

A kifutópályát a strandtól egy aszfaltút és egy kerítés választja el. Az ötvenhét éves új-zélandi hölgy itt állt, amikor a gép elhúzott felette. Bár az esés után kórházba szállították, nem tudták megmenteni az életét.

A kerítésen egyértelműen felhívják a figyelmet arra, hogy a gépeket közelről nézni milyen veszélyesFotó: Jj04 / Wikimedia Commons

A kerítésen kihelyezett, veszélyre figyelmeztető táblák olyannyira nem érték el céljukat, hogy a strandolók előszeretettel pózolnak mellettük a nyaralási fotókon. A helyzet évtizedek óta nem változik, bár eddig egyetlen sérülés vagy haláleset sem történt.

A repülőtér illetékesei szerint a kifutópálya, és az ott történő fel- és leszállások nem veszélyesek: az a veszélyes, hogy a turisták nem tudnak ellenállni a csábításnak, és igyekeznek minél közelebb férkőzni a gépekhez.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek