Hőhullámok miatt délben bezár az Akropolisz

  Hőhullámok miatt délben bezár az Akropolisz.

  Több órára bezárták szerdán a görög hatóságok az athéni Akropoliszt és az ország más régészeti látványosságait az országra tört hőhullám miatt – írja az MTI.

  Fotó: #keeptraveling / Flickr.com

  A kulturális tárca bejelentette, hogy 13 és 17 óra között mindig zárva lesznek a műemlékek, ha a hőmérő higanyszála eléri a 39 Celsius-fokot.

  Az Akropolisz zárt kapuinál összegyűlt turisták üdvözölték a döntést, hisz ilyen melegben képtelenség átélni a kulturális élményt.

  A kulturális tárca közölte, hogy hőhullám idején a régészeti helyszínek 8 és 13 óra, valamint 17 és 20 óra között lesznek nyitva. A mostani hőhullám az előrejelzések szerint még csütörtökön és pénteken is tart.

  Az Akropolisz és az ókori műemlékek Görögország legfőbb látnivalói. Idén becslések szerint rekordszámú, mintegy 28 millió külföldi látogatót várnak a dél-európai országba.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!