Robbantásos merénylettel próbálkozott egy férfi a brüsszeli főpályaudvarnál

  Robbantásos merénylettel próbálkozott egy férfi a brüsszeli főpályaudvarnál

   Tegnap egy férfi működésbe hozta a magára szerelt robbanószerkezetet a brüsszeli központi pályaudvar pénztáránál, a rendőrök pedig meglőtték – írja az MTI. A feltételezett merénylő életét vesztette.

  A hatóságok felfüggesztették a vonatközlekedést és több metróvonalat is lezártak. A szemtanúk szerint a brüsszeli főteret, a La Grande Place-t pillanatok alatt kiürítették a rendőrök, írja az Independent. Más szemtanúk szerint a merénylő „Allah Akbar" kiáltással indította a műveletet, mely kudarcba fulladt a rendőrök gyors reakciója nyomán. A hatóságok egyértelműen terrortámadásként kezelik az esetet. Az ismeretlen férfi harminc-harmincöt éves lehetett.

  Egy nyomozó a brüsszeli központi pályaudvar előtt a tegnapi merénylet utánFotó: Virginia Mayo / MTI

   A pályaudvaron és a téren az eset kapcsán pánik tört ki. A La Grande Place egyike Brüsszel turisztikai látványosságainak, így sokan élvezték ott a meleg nyári estét tegnap is. A brüsszeli rendőrök a 2016 márciusában történt merénylet óta fokozott készenlétben járőröznek a városban.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!