Eddig egy áldozata van a Görög- és Törökországot is érintő erős földrengésnek  Erős földrengés volt hétfő délután az Égei-tenger térségében. Eddig egy halálos áldozatról és legalább tizenkét sérültről érkezett jelentés, miközben a földmozgás Leszbosz szigetén pánikot és károkat is okozott – MTI. A 6,3 fokozatú rengést Izmir török tartománytól Athénig, a görög fővárosig érezni lehetett, számoltak be a lakosok.
   

  Összeomlott lakóház a Leszbosz szigeten található Vrisza városbanFotó: Oresztisz Panajotu / MTI / EPA


  Az ANA-MPA görög hírügynökség szerint egy nő holttestét húzták ki tűzoltók összedőlt házának romjai alól Leszboszon egy faluban. Ugyanezen a szigeten tizenkét sérültje is van az elemi csapásnak.

  A hipocentrum Izmir várostól 84 kilométerre nyugatra volt. A görög állami televízió szerint Leszboszon, Plomari városában épületek rongálódtak meg, és a lakosok pánikszerűen menekültek házaikból. Az utcára rohantak sokan Izmirben is. A törökországi Kandilli megfigyelőállomás szerint erős utórengések várhatóak.

  Törökország nyugati részében egy geológiai törésvonal miatt szinte naponta vannak kisebb földmozgások. 1999-ben egy nagy rengésben húszezren vesztették életüket az ország északnyugati részén.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!