Néhány nap múlva megkezdik a London-Perth nonstop járatra a jegyárusítást

Néhány nappal azelőtt, hogy a Qantas ausztrál légitársaság nonstop London-Perth járata elindulna, az Independent már közölte a várható menetrendet és részleteket is az új járatról.

A várhatóan 2018. március 26-án induló járatra néhány nap múlva már megkezdik a jegyek árusítását. Utanként nagyjából 150 fonttal kerülnek majd többe, mint a mostani, egy vagy két megállós járatokra szóló jegyek, ennyi tehát a közvetlen út felára. Az utasok tizenhét órát töltenek majd egyhuzamban egy Boeing 787-9 fedélzetén, hogy az Egyesült Királyságból Ausztráliába eljussanak. A 9009 mérföldes út vonalát az uralkodó szelek és geopolitikai megfontolások is befolyásolják: a legrövidebb út ugyanis a Krím-félsziget felett vezetne. A gép a Kaukázus és Irán után Sri Lanka felé repül, itt pedig ráfordul az Indiai-óceánra.

A Londonból délelőtt tízkor induló gépen Németország felett kezdik el felszolgálni az ebédet, az Arab-tenger felett pedig a vacsorát. Reggelit két órával a Perth-be érkezés előtt kapnak az utasok. Amikor a gép megérkezik helyi idő szerint délben, többen bizonyára alig várják már, hogy kinyújtóztathassák tagjaikat, de lesznek olyanok, akik maradnak a második felvonásra: a gép ugyanis kis pihenőt követően továbbindul majd további négy és fél órás útjára Melbourne-be. A Melbourne-be szóló jegy egyébként várhatóan kicsit kevesebbe kerül majd, mint a csak Perth-be szóló.

A Qantas úgy véli, hiánypótló lesz a járat, mert Perth Ausztrália legjobban elszigetelt tagállami fővárosa, melynek kétmillió lakosából rengeteg a brit születésű: az itt élők több mint tíz százaléka. Ők nyilván nem örültek, amikor egy évtizeddel ezelőtt megszűnt az akkori közvetlen London-Perth járat.

A visszaútra a gép este tíz után indul majd, és másnap este hét körül érkezik Londonba. Az út az uralkodó szélirányok miatt egy órával hosszabb lesz, mint kelet felé.

A jelenleg leghosszabb nonstop járat rekordját a Qatar Airways tartja Doha-Auckland járatával, mely 9025 mérföldes hosszában és időtartamában is nagyon hasonló a Heathrow-Perth járatéhoz.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek