Álarcos banditák raboltak ki turistákat Mexikóban

  Álarcos banditák raboltak ki turistákat Mexikóban

  Álarcos fegyveresek raboltak ki egy német turistacsoportot Mexikó déli részén, a Guatemalával határos Chiapas államban.

  A 25 fős csoport Palenque romvárosba tartott a hét végén busszal, amikor álarcot viselő, lőfegyverrel és késekkel felfegyverkezett banditák útjukat állták és elvették pénzüket, értéktárgyaikat, írja az MTI.

  Fotó: tato grosso - Wikipedia

  Az El Universal című lap értesülése szerint a híres romvárosba tartó turistacsoport kerülőre kényszerült, mert tüntető falusiak eltorlaszolták az országutat. Egy darabig rendőrök kísérték a turistabuszt, de aztán elmaradtak, mert illetékességük nem terjedt ki Palenquéig, így a hátralévő utat a csoportnak egyedül kellett megtennie, ekkor történt az útonállás.

  Mire egy járőrautó a helyszínre érkezett, a hétfős banda eltűnt.

  Jó állapotban fennmaradt palotáival és templomaival Palenque kedvelt úti cél, Mexikó egyik legjelentősebb régészeti lelőhelye, szerepel az UNESCO világörökségi listáján is.

  A zavargások sújtotta Chiapasban falusiak gyakran elállják az utat, hogy kisebb pénzösszegeket követeljenek az utazóktól.

  A hatóságok a turisták hatékonyabb védelmét ígérik a történtek után.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!