További reptéri sztrájkok várhatóak Európában

  További reptéri sztrájkok várhatóak Európában

  2017 márciusának második hete az év eddigi legrosszabb időszaka volt a repülés szempontjából: nem csupán a Lufthansa dolgozói sztrájkoltak, de a Finnair is 104 járatot törölt, a francia légiirányítók munkabeszüntetése pedig 1500 járatot érintett.

  Vége a Lufthansa-sztrájkoknak
  A Lufthansa esetében március 15-én végre megegyezésre jutottak a felek, és várhatóan 2022-ig nem kell újabb munkabeszüntetésre számítanunk a Lufthansa csoport dolgozóitól.

   Közel sincs vége azonban a repülést érintő sztrájkoknak – írja a Condé Nast Traveler, érdemes lesz tehát az idén tájékozódni minden tervezett út előtt.

  Ami már biztos: az olasz reptéri alkalmazottak munkabeszüntetést jelentettek be a március 20. és április 21. közötti időszakra, az Alitalia alkalmazottai pedig ezzel párhuzamosan április 5-re huszonnégy órás sztrájkok terveznek. A francia légiirányítók – akik Európa legszívósabb sztrájkolói, és a legtöbb napot töltötték sztrájkkal 2016-ban minden európai reptéri dolgozó közül – szintén további munkabeszüntetést ígérnek, mert a nyugdíjakkal, béremeléssel és állásbiztonsággal kapcsolatos követeléseiket még nem sikerült valóra váltaniuk. Az utóbbi hónapokban több kellemetlenséggel küzdő British Airways dolgozói szintén folyamatos párbeszédeket folytatnak munkaadóikkal, és mondanivalójukat gyakran húzzák alá egy-egy rövidebb munkabeszüntetéssel.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!