Megállapodtak: véget ért a Lufthansa-sztrájk Berlinben

  Megállapodtak: véget ért a Lufthansa-sztrájk Berlinben

  A március 15-én éjjel folytatott párbeszéd eredményeként a Lufthansa és a pilótákat tömörítő Vereinigung Cockpit szakszervezet megállapodást kötött a kollektív bértárgyalások eddig nyitott kérdéseiben. Az utóbbi évek sztrájkjai a pilótákat és a földi személyzetet is képviselték, előbbiek többek között korai nyugdíjazásról, utóbbiak pedig órabéremelésről igyekeztek megállapodni a Lufthansával. A megállapodás a Lufthansa, a Lufthansa Cargo és a Germanwings pilótáira vonatkozik.

  Egészen 2020-ig rendezi a pilóták munka- és nyugdíjkörülményeit a most aláírt szándéknyilatkozat. A megállapodás karrierlehetőségeket is megnyit a pilóták és a pilótanövendékek előtt. Mivel bizonyos kérdésekben rugalmasan sikerült megegyezni a pilótákkal, a Lufthansa háromszázhuszonöt repülőgép személyzetét 2022-ig fokozatosan vonja be a kollektív szerződésbe. Ezzel lehetővé válik, hogy a Lufthansa a következő években ismét tanuló pilótákat vegyen fel, és nagyszámú kapitányi pozíció előkészítésével karrierlehetőséget nyújtson nekik.

  A felek kölcsönösen megállapodtak továbbá arról, hogy a tárgyalások ideje alatt tartózkodnak a szervezett fellépéstől, és ezt a megállapodást a 2022-ig érvényes kollektív szerződésben hivatalosan is rögzíteni fogják. Az érintett pilóták számára a Lufthansa garantálja meghatározott számú repülőgép fenntartását.

  A kollektív szerződés részleteit az év közepéig dolgozzák ki.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!